3 Gymnopedies for Piano Solo - Erik Satie

Hengeveld

Bladmuziek

Satie 3 Gymnopedies for Piano Solo (Hengeveld) Satie 3 Gymnopedies for Piano Solo (Hengeveld)
Satie 3 Gymnopedies for Piano Solo (Hengeveld)

Composer(s):

Publishernumber:

BP1228

Instrument(s):

€6.95 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 300 Poppels with this product

Product description

Erik Satie 3 Gymnopedies piano: onvergelijkbare, impressionistische stukken

Erik Satie 3 Gymnopedies piano wordt tot de pareltjes in de pianoliteratuur gerekend. In de korte pianowerkjes van de Franse componist Erik Satie lijkt het alsof er zomaar wat akkoorden zijn neergeschreven, met daarboven lukraak een melodielijn. Niets is minder waar. 3 Gymnopedies van Erik Satie zijn korte, atmosferische stukken in driekwarttijd, met een gemeenschappelijk thema en structuur. De speelstukken worden beschouwd als belangrijke voorloper van de moderne, ambient muziekstijl.

De melodieën van Erik Satie 3 Gymnopedies piano blijven in de lucht hangen, ook al hield de Franse componist vrijwel geen rekening met de gangbare harmonie-eisen. De speelstukken kunnen eigenlijk met niets anders worden vergeleken. Deze minimalistische en abstracte pianomuziek met statige en serene sfeer van de in 1925 overleden Erik Satie wordt vandaag de dag tot het impressionisme gerekend.

Erik Satie 3 Gymnopedies piano zijn drie stukken voor solopiano, die al in 1888 zijn geschreven. De titelnaam verwijst zowel naar het Gymnopedies-festival in het oude Sparta als naar de zachte, dromerige en verre van inspannende manier van piano-oefeningen van Erik Satie. Geniet van deze bijzondere bundel en bestel Erik Satie 3 Gymnopedies bij Broekmans & Van Poppel.

 

Bekijk ook:

 

Bekijk ook de andere pianomuziek van Erik Satie.

Productdetail

Composer(s):

Publishernumber:

BP1228

Instrument(s):

ISBN:

9491906240

9789491906244

Number:

701056

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:3 Gymnopedies for Piano Solo
Your Rating