Concerto No.1 d-minor Opus 43 Flute-Orchestra (piano red.) - Theodorus Hendricus Hubertus Verhey

edited by Rien de Reede / Grade 4

Sheet music

Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede) Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede) Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede) Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede)
Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede)

Publishernumber:

BP1548

Instrument(s):

Overige informatie:

Grade 4

€15.95 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 750 Poppels with this product

Product description

Verhey Concerto No.1 d-minor Opus 43 Flute-Orchestra (red.)

Verhey's Concerto in D minor has a special place in the late Romantic flute literature. The three movements, which follow one another without a break, are crisp and vital, with none of the long-windedness that characterises so many concertos of that period. Just as Mahaut's and Wilms' flute concertos are typical of the late baroque and classical period in the Netherlands, so is Verhey's concerto for the Romantic era. The style is reminiscent of Schumann and Brahms. Jacques Zoon's CD recording of this work displays its vitality in a spectacular fashion. The orchestra parts can be hired from the publisher.

In this concerto, somewhere in between Schumann and Brahms, the three movements connect without interruption. This concise work features a last movement in Gypsy style. 
Moderately difficult.
 

Th. Verhey- Concert voor fluit en orkest (uitgave voor fluit en piano). Het eerste Concert voor fluit en orkest in d klein van Theodoor Verhey dat rond 1898 werd gecomponeerd is nog steeds een concert dat op het repertoire van veel fluitisten, waaronder Jacques Zoon en Patrick Gallois, voorkomt. Het stuk werd opgedragen aan Ary van Leeuwen, die destijds zonder enige twijfel de bekendste Nederlandse fluitist was.Hij speelde o.a. in de Berliner Philharmoniker en later in de Weense Hofoper onder Gustav Mahler. De eerste uitvoering van het concert werd ca. 1899 gegeven door de toen achttienjarige Jacques van Lier en het Rotterdamse orkest Symphonia. Van Lier zou, evenals zijn leraar Ary van Leeuwen, later in het orkest van de Weense Hofoper en de Wiener Philharmoniker benoemd worden.

In de eerste helft van de vorige eeuw werd het direct veel gespeeld. Om maar een paar uitvoeringen te noemen: Karel Willeke, de vroegere solofluitist van het Concertgebouworkest speelde het evenals Albert Fransella die het stuk in zowel de versie met piano als met orkest in Londen introduceerde. Ook Koos Verheul voerde het uit met het Residentie-orkest.

Het concert bestaat uit drie delen die in elkaar overgaan. De invloed van Robert Schumann en Johannes Brahms zijn er duidelijk in hoorbaar. Brahms’ invloed is met name herkenbaar in het laatste deel dat onder invloed van diens Hongaarse dansen staat. Iedere fluitist die een goede vaardigheid in het spelen van snelle toonladders en akkoorden heeft kan het werk ter hand nemen. De moeilijkheidsgraad: 7 tot 8 (op een schaal van 1=zeer eenvoudig tot 10=zeer moeilijk]). Jacques Zoon maakte van dit concert een CD-opname die nog steeds verkrijgbaar is (NM Classics).

Bij Broekmans & Van Poppel is het werk uitgegeven in de Fluitserie onder redactie van Rien de Reede. Het orkestmateriaal is bij Broekmans te huur.

In dit concert, qua stijl een beetje tussen Schumann en Brahms in, gaan de delen zonder onderbreking in elkaar over. Het is beknopt van lengte met een laatste deel dat aan Hongaarse Dansen doet denken.
Voor gevorderden.

Productdetail

Publishernumber:

BP1548

Instrument(s):

ISBN:

Number:

702578

Overige informatie:

Grade 4

Sound clips

  • Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede)
  • Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede)
  • Verhey Concerto No.1 d-minor Op.43 (Flute-Orch.) (piano red.) (edited by Rien de Reede)

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Concerto No.1 d-minor Opus 43 Flute-Orchestra (piano red.)
Your Rating