De Fiere Nachtegaal (Het Nederlandse Lied in de Middeleeuwen) - Grijp Willaert

paperb. / 372 pag.

Bladmuziek

De Fiere Nachtegaal (Het Nederlandse Lied in de Middeleeuwen)
De Fiere Nachtegaal (Het Nederlandse Lied in de Middeleeuwen)

Composer(s):

Publishernumber:

9789089640215

Instrument(s):

Overige informatie:

372 pag.

€34.50 Incl. Tax
Available on order

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 1,700 Poppels with this product

Product description

De fiere nachtegaal brengt boodschappen van geliefden over in liederen gezongen door vrolijke gezelschappen thuis en in de kroeg, of door boeren en knechten onder het wieden, maaien en binnenhalen van de oogst. Op dezelfde melodieën bezingen religieuzen hun verlangen naar God of hun afkeer van de wereld. De fiere nachtegaal bestrijkt de vele facetten van het middeleeuwse lied in de Nederlanden tot aan het jaar 1600. Achttien auteurs buigen zich over de liederen van onder meer hoofse minnezangers, mystici en Moderne Devoten, over de performance en de mondelinge overlevering van oude liederen, over intertekstualiteit en contrafactuur. Nieuw is het etnologisch perspectief dat een aantal auteurs hanteert.

Louis Peter Grijp is onderzoeker aan het Meertens Instituut in Amsterdam en bijzonder hoogleraar in de Nederlandse liedcultuur aan de Universiteit Utrecht. Frank Willaert is hoogleraar in de Middelnederlandse letterkunde aan de Universtiteit van Antwerpen.

Productdetail

Composer(s):

Publishernumber:

9789089640215

Instrument(s):

ISBN:

9789089640215

Number:

189952

Overige informatie:

372 pag.

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:De Fiere Nachtegaal (Het Nederlandse Lied in de Middeleeuwen)
Your Rating