Let op: Onze winkels zijn geopend voor het afhalen van bestellingen en winkelen op afspraak. Online bestellingen worden uiteraard gewoon verwerkt en verstuurd.

De Tao van het Dirigeren - Een andere kijk op (muzikaal) leiderschap - Jan Stulen

hardcover / 119 pag.

Bladmuziek

De Tao van het Dirigeren - Een andere kijk op (muzikaal) leiderschap
De Tao van het Dirigeren - Een andere kijk op (muzikaal) leiderschap

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

09026105

Instrument(s):

Overige informatie:

119 pag.

€20.45 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 1,000 Poppels with this product

Product description

Dit nieuwe boek is de neerslag van vijftig jaar dirigeren, vijfentwintig jaar lesgeven aan conservatoriumstudenten en vooral vijftig jaar nadenken over al deze activiteiten. Jan Stulen wil met De Tao van het Dirigeren een aantal ervaringen doorgeven aan zijn jongere collega's, zowel studenten als zij die al een eindje op weg zijn.

De taak van een dirigent bestaat uit het in alle opzichten optimaal tot klinken brengen van een muziekstuk. Om dit resultaat te bereiken bestaan er meerdere 'juiste wegen'. Welke men kiest hangt af van de persoonlijkheidsstructuur van de dirigent en van de gegeven omstandigheden waaronder hij zijn werk doet, zoals moeilijkheidsgraad van het stuk, kwaliteit van het ensemble, beschikbare voorbereidingstijd et cetera.

De meeste in dit boek behandelde onderwerpen hebben evenzeer betrekking op de werkzaamheden van de orkestdirigent als op die van de koordirigent en de dirigent van blaasorkesten. De Tao van het dirigeren is een zeer helder geschreven en prettig leesbaar boek met waardevolle informatie. Een absolute aanrader!

Uit het voorwoord van Ed Spanjaard: 'Het boek dat u zojuist heeft opengeslagen is vermoedelijk het beste, dat in onze taal over dirigeren verschenen is. De pagina's die u in handen heeft, bevatten een schat aan informatie voor dirigenten, jong en oud. Ook de geïnteresseerde muziekliefhebber zal ervan kunnen leren en genieten. Ik beveel het boek dan ook van harte aan.' (Afmetingen 25 x 17.5 cm, hardcover, 119 blz.)

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

09026105

Instrument(s):

ISBN:

Number:

729245

Overige informatie:

119 pag.

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:De Tao van het Dirigeren - Een andere kijk op (muzikaal) leiderschap
Your Rating