Gnossiennes Vol.1 Piano - Erik Satie

No.1 - 2 - 3 / Gerard Hengeveld

Bladmuziek

Gnossiennes Vol.1 Piano Gnossiennes Vol.1 Piano
Gnossiennes Vol.1 Piano

Composer(s):

Publishernumber:

BP1227

Instrument(s):

Overige informatie:

Gerard Hengeveld

€6.95 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 300 Poppels with this product

Product description

Erik Satie Gnossiennes deel 1 piano: wonderbaarlijk en intrigerend

Met Erik Satie Gnossiennes deel 1 piano werd aan het eind van de negentiende eeuw een nieuw type muzikale composities door de excentrieke Franse componist geïntroduceerd. Het omstreeks 1890 gecomponeerde eerste deel paste destijds totaal niet in een van de bestaande stijlen van klassieke muziek, zoals een piano prelude of sonate. Vandaag de dag worden deze korte muziekstukken tot de parels van de pianoliteratuur gerekend.     

Er zijn verschillende theorieën over de betekenis van het woord gnossiennes. Sommige hebben betrekking op de schijnbare betrokkenheid van Erik Satie bij gnostische bewegingen, anderen koppelen het woord aan de Theseus, Ariadne en Minotaurus-mythe. De speelstukken op Erik Satie Gnossiennes deel 1 piano zijn populair en ook te zien in verschillende afleveringen van de detectiveserie Hercule Poirot.

Erik Satie Gnossiennes deel 1 piano is even wonderbaarlijk als intrigerend. De eenzame melodieën worden ondersteund door minder dan complexe, bijna elementaire harmonieën en akkoordstructuren. Gnossiennes 1-2-3 is gecomponeerd zonder tijdsaanduidingen, streepjeslijnen of traditionele tempomarkeringen. De eigenaardige scores kunnen worden gelezen als muzikale poëzie. Ervaar het zelf en bestel Erik Satie Gnossiennes deel 1 piano direct in de online etalage van Broekmans & Van Poppel.

 

Bekijk ook:

 

Bekijk ook de andere pianomuziek van Erik Satie.

 

Productdetail

Composer(s):

Publishernumber:

BP1227

Instrument(s):

ISBN:

Number:

701631

Overige informatie:

Gerard Hengeveld

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Gnossiennes Vol.1 Piano
Your Rating