Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument - Christiaan Ingelse

Bladmuziek

Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument
Ingelse Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

BE3077

€15.95 Incl. Tax
Available on order

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 750 Poppels with this product

Product description

De Mitterreither-Sonatine heb ik speciaal gecomponeerd voor het door Johannes Josephus Mitterreither in 1779 gebouwde kabinetorgel dat in 2016 in de Grote of Sint-Janskerk van Gouda werd geplaatst en destijds door de firma Slooff Orgelbouw werd gerestaureerd.
Het 1e deel van deze sonatine is in een klassieke sonatevorm geschreven. Het wat weemoedige 2e deel heeft een A-B-A-liedvorm en het laatste deel is een opgewekt dansachtig rondo.

In de registratieaanwijzingen is, met name in het 2e deel, rekening gehouden met de mogelijkheden van een gedeeld klavier: bas/discant. Uiteraard laat deze sonatine zich ook prima realiseren op orgels met meerdere klavieren. Ook op andere toetsinstrumenten kan dit werk gespeeld worden, waarbij opgemerkt moet worden dat een uitvoering op piano geschikter is dan op klavecimbel, met name vanwege de dynamische mogelijkheden van de piano waardoor ijvoorbeeld de uitkomende stem van het 2e deel door de aanslag goed kan worden gerealiseerd.

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

BE3077

ISBN:

9789083129358

Number:

926544

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Mitterreither-Sonatine voor Kabinetorgel of ander Toetsinstrument
Your Rating