Let op: I.v.m. de Covid 19 maatregelen zijn onze fysieke winkels tijdelijk gesloten. Online bestellingen worden uiteraard gewoon verwerkt en verstuurd.

Obras para Piano - Palm, Jacobo

ISBN
912414
Volgnummer
912414
Publisher
Donemus Publishing B.V.
More of this publisher
Publishernumber
12644
Composer
Jacobo Palm 1887-1982
More of this composer
Instrument
Piano Solo
Theme
Donemus Piano
Stock
Available on order

Obras para Piano - Palm, Jacobo

Ontvang extra Poppels bij dit product

€77.70 Incl. Tax
Available on order

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

Delivery time usually between 2 weeks
+ -
Currently out of stock, estimated delivery time: 2 weeks. You will only pay this product after delivery.
Pay attention: Secondhand products are always in stock.

Product description

De 66 composities zoals opgenomen in de bundel werden door Jacobo Palm op 79-jarige leeftijd geheel uit het hoofd opgeschreven en verzameld als tegemoetkoming aan het verzoek van zijn kleindochter Mary Beers-van Delden, maar zijn oorspronkelijk van oudere datum. Zoals toen gebruikelijk bij Curaçaose musici werden composities soms opgeschreven ten behoeve van hun eigen leerlingen en dan aangepast aan het niveau van de leerling. De partituur van deze composities werd bijvoorbeeld als verjaardagsgeschenk bedoeld en overhandigd (alsmede uiteraard ook opgedragen) aan een bepaalde leerling. Vaak had de componist voor zichzelf geen origineel bewaard. Na het verschijnen van de bundel bleek dat diverse originelen nog door ex-alumni waren bewaard. Zelden had Jacobo Palm echter een compositie twee keer op dezelfde wijze aan het papier toevertrouwd. Iedere versie was verschillend: de melodie kon in lichte mate afwijken of de linkerhand, de ritmische ondersteuning van het geheel, was bij de ene leerling lieflijk en onschuldig, terwijl diezelfde linkerhand bij een andere leerling moeilijk en opzwepend was opgeschreven. Ook de versies die Jacobo Palm rond 1950 eigenhandig speelde voor de grammafoonplatenopnames door Thomas Henriquez, verschilden in meer of mindere mate van de composities in deze bundel. In al deze variërende versies was echter één element dat nooit ontbrak: de harmonische verrassing die voor Jacobo Palm de quintessence was van iedere compositie; de listige wending die verscholen lag onder een schijnbaar rimpelloze, ongecompliceerde oppervlakte.

Reviews (0)

Write Your Own Review
You're reviewing:Obras para Piano
Your Rating