Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon - Trevor Wye

Bladmuziek

Wye Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon Wye Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon Wye Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon Wye Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon
Wye Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

09016260

Instrument(s):

€10.90 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 500 Poppels with this product

Product description

TREVOR WYE studeerde fluit bij Geoffrey Gilbert en Marcel Moyse. Hij speelde jarenlang in Londen als free lance orkestfluitist en in kamermuziekensembles. Ook maakte hij verschillende solo-opnamen, met name op het instrument waarop hij zich specialiseerde, de flûte d’amour, een instrument dat hij herintroduceerde. Zijn muzikale vorming werd beïnvloed door fluitisten en zangers zoals Marcel Moyse, William Bennett en Alfred Deller. Hij was aanvankelijk leraar aan de Guildhall School of Music in Londen en gedurende 21 jaar leraar aan het Royal Northern College of Music in Manchester waar hij ook kamermuzieklessen gaf en waar hij de Wind Band dirigeerde. Trevor Wye schreef de beroemde Practice Books voor de fluit, die wereldwijd enthousiast ontvangen zijn en in tien talen zijn vertaald. De Practice Books verschenen in de Nederlandse vertaling van Thies Roorda bij Molenaar Edition, Wormerveer. Recent publiceerde Trevor Wye een biografie van Marcel Moyse die in het Engels en in vier andere talen verscheen. Op dit moment werkt hij aan een online-encyclopedie van de fluit: www. fluteark. com. Gedurende het jaar heeft hij een klas voor jonge afgestudeerde fluitisten in zijn Studio in Kent. Daarnaast reist hij de hele wereld over voor master classes en concerten en geeft jaarlijks les in de VS, Zwitserland en Japan. Hij is jurylid bij internationale concoursen en geeft recitals voornamelijk met zijn unieke Carnival Show, een programma met 50 Variations on the Carnival of Venice voor 60 fluiten en piano. Zijn vrije tijd besteedt hij aan astronomie, over welk onderwerp hij ook lezingen geeft. Hij was de oprichter van de British Flute Society en de International Summer School die talloze jaren de grootste zomercursus voor fluitisten in de wereld was. In 1990 kreeg hij van de Hertogin van Kent de titel Honorary Fellow of the Royal Northern College of Music. CLIFFORD BENSON was de begeleider van William Bennett en Trevor Wye gedurende talloze jaren. Hij begeleidde Trevor Wye op master classes over de hele wereld. Hij was een begeleider van een buitengewone klasse en sensitiviteit. Hij componeerde de bassen voor de improvisaties in Wye’s klassen en nam ze op twee jaar voor zijn dood in 2007.

Trevor Wye Oefenbooek voor de Fluit: Toon 

  • Nederlandse versie onder redactie van Rien de Reede
  • Vertaling Thies Roorda

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

09016260

Instrument(s):

ISBN:

0

Number:

21414

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Oefenboek voor de Fluit Vol.1 Toon
Your Rating