Van blad zingen - Tijs Krammer

Bladmuziek

Van blad zingen
Van blad zingen

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

HU4334-401

Instrument(s):

€18.00 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 900 Poppels with this product

Product description

In de afgelopen jaren heb ik op diverse conservatoria lesgegeven aan zangers en aan dirigenten, afkomstig uit zowel de klassieke als de lichte muziek. Ik verbaas me er vaak over dat zo veel zangers en dirigenten matig van blad lezen. De reden daarvoor is - in mijn ogen - dat zij altijd van noot naar noot zingen. Ze relateren de noten onvoldoende aan de toonsoort waarin ze zingen. Een methode waarin de zanger wel leert om de noten te relateren aan de toonsoort is het solmiseren. Daarbij krijgen de noten de namen do-re-mi, enzovoort.

Deze methode heeft grote voordelen. Na voldoende oefening is de zanger is staat om elke toon van de toonladder te treffen, ongeacht welke noot daarvoor werd gezongen. Het solmiseren wordt in lang niet alle solfège-boeken gehanteerd. Misschien is dat omdat het solmiseren een beetje ouderwets aandoet. Ik heb daarom een boek geschreven waarin het solmiseren in een nieuw jasje is gestoken. De tonen van de toonladder krijgen eenvoudigweg de cijfers 1 t/m 7. Deze cijfers zijn gemakkelijker te onthouden dan de namen do-re-mi, en de cijfers zijn gemakkelijker te verbinden met akkoordtrappen en intervallen.

Paperback. 80 pag.

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

HU4334-401

Instrument(s):

ISBN:

9789043135429

Number:

204948

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Van blad zingen
Your Rating