Zing en speel mee met Drs. P Liedboek zang en piano - Drs P.

Sheet music

Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano) Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano) Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano) Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano) Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano)
Zing en speel mee met Drs. P (Liedboek zang en piano)

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

9789038806884

Instrument(s):

€40.00 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 2,000 Poppels with this product

Product description

Drs. P liet een indrukwekkend en omvangrijk oeuvre na. Hij wordt geroemd om zijn originele geest, droge humor en verbeeldingskracht, en zijn werk is verrassend, vol fantasie en bizarre wendingen. Zijn ollekebollekes staan in ieders geheugen gegrift, en ook zijn liedteksten behoren tot de culturele canon.

In 2019 zou de Drs. honderd zijn geworden. De hoogste tijd dus voor een bundeling van zijn beste liedjes! Speciaal voor deze unieke jubileumeditie zette Paul Prenen de liedteksten en bladmuziek van Drs P. op papier. Ivo de Wijs verzorgde het geheel van annotaties en inleidingen. Daarmee wordt het meespelen en -zingen van de liederen van de grootste taalvirtuoos van Nederland voor elke fan een fluitje van een cent.

Drs. P, pseudoniem van Heinz Hermann Polzer, was een Nederlandstalig tekstschrijver met de Zwitserse nationaliteit. Hij was ook dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. Polzer was afgestudeerd in de economie.

Vanaf de jaren 1950 tot en met 1996 trad Drs. P met zijn liederen op in theaters, cafés, studentenverenigingen en bij evenementen in Nederland en België. Daarbij begeleidde hij zichzelf steevast op de piano.

Drs. P genoot in de jaren 1970 en 1980 vooral bekendheid met liedjes als Dodenrit, Veerpont, Het trapportaal ("De commensaal"), Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov. In Nederland en België was hij een graag geziene gast op radio en televisie.

Van Dodenrit tot Trapportaal: dankzij Zing en speel mee met Drs. P komt het binnen uw (stem)bereik! 256 pag. Hardcover.

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

9789038806884

Instrument(s):

ISBN:

9789038806884

Number:

920924

Theme(s):

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Zing en speel mee met Drs. P Liedboek zang en piano
Your Rating