Doen en Laten Koordirektie - Repetitietechniek - Noyens Oldenhuis

Sheet music

Doen en Laten Koordirektie - Repetitietechniek
Doen en Laten Koordirektie - Repetitietechniek

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

201084

Instrument(s):

€14.95 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 700 Poppels with this product

Product description

Het functioneren van een dirigent is een combinatie van technische capaciteiten, muzikale intuïtie, intellectuele bagage, persoonlijke karaktereigenschappen, sociale en communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Zet dat alles maar eens op het juiste moment en in de juiste proportie in! In de literatuur over dirigeren is maar weinig geschreven over het structureren van het repetitieproces en over de didactische vaardigheden van de dirigent. Doen en Laten voorziet daarin.

Het is specifiek bedoeld voor de koordirigent, maar veel van het beschrevene is voor elke dirigent toepasbaar.Wat is een goede repetitie? Hoe kun je een repetitie voorbereiden? Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe repeteer je eigenlijk? Hoe leer je een koor een nieuw muziekstuk aan? Hoe los je problemen op die zich voordoen en hoe laat je een koor uiteindelijk muziek maken tijdens een repetitie? Wat zijn de resultaten van een repetitie en wat doe je daar in de volgende repetitie mee? Hoe ontwikkel je als dirigent je koor, en hoe ontwikkel je als dirigent jezelf? Naast een goede dirigeertechniek, is een goede repetitietechniek van groot belang voor het functioneren van elke dirigent. En net als dirigeertechniek is repetitietechniek een combinatie van technische en vakinhoudelijke vaardigheden met een persoonlijke invulling en stijl.

Die vaardigheden kun je leren en je eigen maken. Daarvoor is het nodig om inzicht te krijgen in de fases van een repetitieproces, de mogelijkheden van je koorleden en je eigen functioneren. In Doen en Laten laten we zien hoe je kunt leren om goed te repeteren, op een persoonlijke manier. Het ontwikkelen van een goede repetitietechniek is een stuurbaar proces. Repeteren is een aan te leren vaardigheid, net als lesgeven of autorijden. Doen en Laten is bedoeld voor de dirigent die meer grip wil krijgen op het repetitieproces en het rendement van zijn werk wil doen toenemen. Het boek kan worden gebruikt bij cursussen en opleidingen, en biedt elke dirigent die de wens heeft om zichzelf en zijn ensemble verder te ontwikkelen, bruikbare aanknopingspunten en nuttige inzichten.

Dirigenten Hans Noyens (1963) en Fokko Oldenhuis (1967) hebben jarenlange ervaring met lesgeven aan dirigenten, onder andere bij de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Utrecht. Voor Kunstfactor verzorgen zij de coördinatie en inhoudelijke vormgeving van cursussen en opleidingen voor de amateurkoordirigent in Nederland.Vanuit deze achtergrond ontwikkelden zij Doen en Laten - Repetitietechniek. Als dirigent moet je veel kunnen.

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

201084

Instrument(s):

ISBN:

Number:

725181

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Doen en Laten Koordirektie - Repetitietechniek
Your Rating