Kattenkwaad 7 stukken voor Piano - Tooske Hinloopen

Sheet music

Hinloopen Kattenkwaad 7 stukken voor Piano Hinloopen Kattenkwaad 7 stukken voor Piano Hinloopen Kattenkwaad 7 stukken voor Piano
Hinloopen Kattenkwaad 7 stukken voor Piano

Composer(s):

Publishernumber:

TH2

Instrument(s):

€15.00 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 750 Poppels with this product

Product description

Kattenkwaad

In Kattenkwaad staan zeven sprankelende pianostukken, gecomponeerd door Tooske Hinloopen. De muziek ligt goed in het gehoor.

No Eggs is geïnspireerd op een grappige scene in het toneelstuk Saint Joan van Bernard Shaw.

Me and my Pistol is gecomponeerd voor Helmert Woudenbergs bewerking van Hedda Gabler. De stoere muziek is een reactie op de hoofdpersoon, Hedda, die in de tuin 'speelt' met het pistool van haar vader.

De gelijknamige film was aanleiding voor het Walsje 'Gone with the Wind'.

Nu of nooit, geschreven voor het toneelstuk 'Oscar en Eva' van Helmert Woudenberg, is een melodische etude, die geschikt is voor het verfijnen van gespreide vingertechniek. Het klinkt virtuoos en is pianistisch geschreven, zodat je er niet je vingers op hoeft te breken.

Kattenkwaad, ook gecomponeerd voor 'Oscar en Eva', heeft een stuwend ritme van achtste noten. De melodielijnen zijn hieromheen gevlochten. Door de bijzondere harmonische wendingen ontstaat een speels en gekscherend karakter.

Voor Meadow Flower was het gedicht van William Wordsworth de inspiratiebron.

Over het expressieve klankidioom van Sprokkel bestaat verschil van mening. Sommige pianisten horen er elementen van een vroege Prokofjev in. Anderen vinden dat het meer neigt naar Satie. Voor een definitief oordeel zit er niets anders op dan zelf te luisteren en/of te spelen.

De moeilijkheidsgraad van Kattenkwaad ligt op niveau 9, gemeten op een schaal van 1 tot 15, zoals beschreven in de pianoboekengids. Dit is vergelijkbaar met Lieder ohne Worte van Mendelssohn.

De gehele bundel is te beluisteren op Spotify, Bandcamp en andere streamingdiensten.

Content

  • 1. No eggs?
  • 2. Me and my Pistol
  • 3. Walsje Gone with the Wind
  • 4. Kattenkwaad
  • 5. Nu of nooit
  • 6. Meadow Flower
  • 7. Sprokkel

Productdetail

Composer(s):

Publishernumber:

TH2

Instrument(s):

ISBN:

Number:

935521

Theme(s):

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Kattenkwaad 7 stukken voor Piano
Your Rating