Traplopen & Springstof Vol.2 - Gerard Blok

Solfege en Theorie

Sheet music

Blok Traplopen & Springstof Vol.2 (Solfege en Theorie) Blok Traplopen & Springstof Vol.2 (Solfege en Theorie) Blok Traplopen & Springstof Vol.2 (Solfege en Theorie) Blok Traplopen & Springstof Vol.2 (Solfege en Theorie)
Blok Traplopen & Springstof Vol.2 (Solfege en Theorie)

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

895

€12.50 Incl. Tax
Directly available

Delivery time,
We do everything we can to deliver this article on the promised day. However, in a single case it is possible that the delivery is delayed due to circumstances.

+ -

Earn 600 Poppels with this product

Product description

Sequens- en akkoord-melodieën in Gerard Blok Traplopen & Springstof deel 2

Gerard Blok Traplopen & Springstof deel 2 gaat dieper in op de spanningsverhoudingen binnen het tonale systeem en zorgt bij studenten muziekwetenschappen en conservatorium voor meer begrip en feeling met het treffen van tonen. Het tweede deel van Traplopen & Springstof van docent muziektheorie Gerard Blok gaat verder met het oefenen van solfège, het systematisch trainen van het muzikale gehoor. Inhoudelijk worden sequensmelodieën en akkoordmelodieën behandeld en er zijn oefenbladen voorhanden.

Waar in deel 1 de gezongen melodieën de drieklank als basis hadden met de belangrijkste tonen van het drieklankenskelet en het aanspreken van de neventonen, wordt in Gerard Blok Traplopen & Springstof deel 2 het herhalingsprincipe behandeld. De melodieën hebben met elkaar gemeen dat er sprake is van een model + sequens als herhalingsgegeven en het ontstaan van een lijn, een toonladder over langere afstand.

In tonale melodieën is het drieklankskelet het fundament van de melodie, maar de tonica kan concurrentie ondervinden van andere akkoorden. In het bijzonder van de dominant als drieklank of als septiemakkoord. Gerard Blok Traplopen & Springstof deel 2 behandelt tevens de akkoord-melodieën. Haal het les- en oefenboek snel in huis via Broekmans & Van Poppel.

 

Bekijk ook de complete serie Traplopen & Springstof.

Bekijk ook de uitgaven zangoefeningen van Broekmans & van Poppel.

Content

  • 1. Sequens-melodieen
  • 2. Akkoord-malodieen
  • 3. Oefenbladen

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

895

ISBN:

Number:

175223

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Traplopen & Springstof Vol.2
Your Rating