Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano - Denis Roosen

Sheet music

Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano
Roosen Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

2023/002

Instrument(s):

€34.70 Incl. Tax
+ -

Earn 1,700 Poppels with this product

Product description

Voorwoord Winter poems
Winter poems is de opvolger van de bundel Summer poems, ‘10 leadsheets for creative accompaniment’ en bestaat opnieuw uit 10 stukken voor creatieve klavierspelers. De bundel heeft een cyclische opbouw: van de late herfst tot de ontwakende natuur in de lente.
Daar waar Summer poems vooral voor klavier gedacht werd -al zijn uitvoeringen met melodie-instrument in deze bundel perfect mogelijk- moedigen we bij Winter poems aan tot samenspel met andere instrumenten, hier en daar zelfs obligaat.


De melodie kan ook door een tweede klavierspeler gespeeld worden en eveneens kunnen de poems door de klavierspeler als solowerk (piano, orgel) gepresenteerd worden. Bij twijfelgevallen volgt men de goede smaak: soms zijn er ook meerdere invullingen mogelijk…
Heel wat poems verschijnen dan ook in twee versies: één als leadsheet voor klavier solo en één met solist, waar de begeleider dan vanzelfsprekend de akkoorden creatief uitwerkt.


Doorgaans staat er melody instrument, hetgeen ruimte openlaat naar de instrumentkeuze en interpretatie toe. In andere poems staat er een suggestie en is bijvoorbeeld de keuze voor fuit voordehand liggend bij ‘Sweet Robin’. ‘Golden spider webs’ is voor klavier gedacht en sluit aan bij de idee van de Summer poems.


De poem voor zangstem ‘Prayer to Persephone’ bevat tekst van Edna St. Vincent Millay; Persephone is de mythologische verklaring van de winterperiode.
Veel creatief speelplezier gewenst!
Denis Roosen

Content

  • 1. Queen of the Fall Flowers
  • 2. Wild Geese flying South
  • 3. Sweet Robin
  • 4. Frozen Forest
  • 5. Golden spider Webs
  • 6. Variations of Light
  • 7. Horseman in Mist
  • 8. Prayer to Persephone
  • 9. Venus' Lullaby
  • 10. Awakening Nature

Productdetail

Composer(s):

Publisher(s):

Publishernumber:

2023/002

Instrument(s):

ISBN:

9790365426423

Number:

933041

Theme(s):

Reviews

Write Your Own Review
You're reviewing:Winter Poems voor een Melodie Instrument en Piano
Your Rating